Épületgépész viccek – elindítottuk humor rovatunkat!

Épületgépész viccek, homorA nevetés növeli az ellenálló képességünket, és immunrendszerünkre is jótékony hatással van. Munkáink során mi is hallunk jó vicceket, találkozunk vicces, humoros, néha elrettentő Mekk Mester munkákkal. Most induló humor rovatunkban ezekből adunk közre néhányat. Nevessünk hát!

A nevetés pozitív hatásai

A nevetés kétségkívül az egyik leghatásosabb gyógymód: igen komoly testi tréning, megmozgatja egész keringésünket, fokozza a szívműködést, kitágítja az ereket, és ezzel rövid időn belül egyensúlyba hozza a vérnyomást.

NevetésNevetés-agy

Az utóbbi évtizedekben végzett tudományos kutatások alapján még a kutatóorvosok is elismerik, hogy a nevetés pozitív hatással van az egészségre. Kacagás során örömhormon, endorfin termelődik, és szabadul fel a szervezetben, ami ellensúlyozza a tartós stressz káros hatásait. A nevetés a belső derűt teremt, emeli a rezgésszintet, növeli az egészséges önbizalmat, kibontakoztatja a kreativitást, a játékos teremtőképességet.

Gyógyító nevetés

Első látásra egyszerűnek tűnik a dolog, de valójában sok munkát igényel. Mégis, egyre többen igénylik ezt a "szert", melyet az orvoslás az ókor óta alkalmaz gyógyító erőként. Indiában és Kínában templomokat szenteltek a nevetéssel való gyógyítás számára, s a XVI. században Rabelais volt az első nyugat-európai orvos, aki gyógyírként használta. Az Egyesült Államokban a neurológusok, pszichiáterek két évtizede kutatják hatását.

Patch AdamsPatch Adams

Legismertebb képviselője Hunter Adams, aki Robin Williams alakításában a Patch Adams című film segítségével vált nemzetközileg ismertté.

A nevetés egyéb előnyei

  • ingyen van
  • kellemes érzés
  • másokkal is végezhető
  • embertársaink számára is szimpatikus
  • fokozhatjuk vele mások hangulatát
  • bizonyos mértékben mozgatja a testet és kalóriát éget

Hogyan idézheted elő a jókedvet, nevetést magadnak?

Kutatók szerint a nevetés tanulható. Az emberek, akik elkezdenek hetente egy- vagy többször nevetni egy idő után nevetésük felszabadultabb lesz, életük pedig stressz mentesebb, egészségesebb. Megfigyelték, hogy a nevetgélő emberek gondolkodásmódja heteken belül pozitívabbá vált, akkor is, ha a nevetési foglakozásokat erőltetve kezdték.

Az egyik módja, hogy egy ceruzát vízszintesen az ajkaid közé veszel. Ezáltal az arcizmaid abba az állásba helyeződnek át, mint amikor mosolyogsz. Ezt az izomváltozást érzékeli az agy, és keresi azokat a mintákat, emlékeket, amikor hasonló mozdulat keletkezett, vagyis az izommozgáshoz kapcsolódó érzelmi töltést. Két-három percen belül jobb kedvű kell, hogy legyél. Ha közben tükörbe nézel, fokozhatod a hatást.

Ceruza-mosolyCeruza-mosolyCeruza-mosoly

Ám, ha ezt túl gyerekesnek vagy bonyolultnak tartod, akkor a másik módja annak, hogy jobb kedvre derülj az, ha elolvasod a következő vicceket. A fenti pozitív tulajdonságok miatt elindított humor rovatunkban havi rendszerességgel fogunk hasonló tartalmakat közre adni.

Amennyiben Te is tudsz egy - az épületgépészettel vagy építkezéssel kapcsolatos - jó viccet, vagy találkoztál érdekes vagy éppen kontár szerelési megoldásokkal, küldd el e-mailben és szívesen közre adjuk.

Építkezéssel kapcsolatos viccek

- Nem lesz vékony ez a fal? - kérdi a leendő tulajdonos az építésvezetőtől.
- Nem, uram, erre még tapéta is jön!

6 méter magas állványzatról esett le egy kőműves, a földön fekszik. Egy arra igyekvő gyalogos izgatottan kérdezi tőle:
- Atya ég, de hát mi történt itt?
A kőműves válaszol:
- Nem tudom, én is csak most érkeztem.

Energia tanácsadóMennyit fogyaszt a házad?

Közös konferenciára utazik vonattal 10 jogász és 10 mérnök. Dacára a mélyen gyökerező, antagonisztikus ellentétnek, beszélgetni kezdenek, és kiderül, hogy mind a tíz jogász megvette a teljes árú menetjegyét, a mérnökök összesen csak egy jegyet vásároltak. Izgulnak hát a jogászok, tenyerüket dörzsölgetve várják, hogy a mérnökök jól lebukjanak. Amikor jön a kalauz a mérnökök berohannak a WC-be.
A kaller odaér és dörömböl:
- A jegyét, legyen szíves!", mire a mérnökök az ajtó alatt kidugják az egy szem jegyet. A kaller bekiált nekik: "Köszönöm, további jó. utat!
Égnek a jogászok, elhatározzák, hogy majd visszafelé ők is okosak és trükkösek lesznek. Visszaúton úgy tesznek, mint a mérnökök odafelé, viszont a mérnökök most egy jegyet sem vesznek. Ezt a jogászok végképp nem értették, és már előre várták a mérnökök tuti lebukását.
Jön a kalauz a kocsi végében, ezért elindul a rohanás. Jogászok az egyik WC-be, mérnökök a másikba. Nyomorog mindenki, mikor az egyik mérnök odaoson a jogászok WC-jéhez, majd bekopog:
- A jegyét, legyen szíves.

Mekk Mester munkák

Bejárásaink során gyakran találkozunk vicces, humoros épületgépész szerelési megoldással, ami ha nálunk történne meg, nem biztos, hogy nevetnénk rajta. Némelyik kéménnyel, gázellátással kapcsolatos Mekk Mester "remekmű" amellett, hogy esztétikailag kifogásolható, életveszélyes is lehet!

Az e-mailben küldött hasonló fényképeket is szívesen közreadjuk!

VízmelegítőSzagelszívó bekötés

Folytatás következik Smile