Sikeres volt a fűtéskorszerűsítés pályázat

Fűtéskorszerűsítés 2012Az Új Széchenyi Terv fűtési rendszerek korszerűsítést támogató alprogramjára beérkezett, összesített igények lefedik a meghirdetett támogatási keretet. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2012. szeptember 7–én délben a beérkezett pályázatok feldolgozásáig felfüggeszti a konstrukciót.

A felfüggesztésről szóló közlemény megjelenését követő 24 órán belül beadott pályázatok még feldolgozásra kerülnek.

Az Új Széchenyi Tervből elnyerhető támogatás hozzájárul a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, elősegíti a széndioxid-kibocsátás további csökkentését. A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható.

A Nemzeti Energiastratégia szerint a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és az energiatakarékosság javítása mellett a megújuló energiaforrások alkalmazásával is elősegíthető. Az új konstrukció fogadtatása bebizonyította, hogy a Kormány Megújuló Energia-hasznosítási Nemzeti Cselekvési Tervben rögzített szándékai találkoznak a lehetséges pályázói kör igényével.

A szaktárca által kezdeményezett konstrukció elősegíti a pályázattal támogatott háztartások rezsiköltségei, valamint energiafogyasztásuk csökkentését. A program megrendelésekhez juttatja az ágazat hazai kisvállalkozóit. A pályázati támogatással megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak a klímavédelem területén vállalt magyar kötelezettségek teljesítéséhez.

Forrás: NFM Kommunikációs Főosztály - ÉMI