Környezetvédelmi Világnap, 2011. június 5. - Graffiti verseny

Graffiti versenyMinden esztendő júniusának ötödik napja a Környezetvédelem Világnapja. A világnap minden évben újra és újra felhívja a figyelmet a környezet védelmének fontos és megoldandó problémáira. A Gödör Klub idén  megrendezi az első Gödör-3G Graffiti Jamet az Erzsébet téren. A graffiti verseny témája a környezetvédelem.

Környezetvédelmi Világnap, 2011. június 5.

Minden esztendő júniusának ötödik napja a Környezetvédelem Világnapja. A világnapról az ENSZ 1972-ben, Stockholmban az "Emberi környezet" címmel rendezett nemzetközi környezetvédelmi konferencián döntött. A világnap - ha csak kis időre is - de minden évben újra és újra felhívja a figyelmet a környezet védelmének fontos és megoldandó problémáira.

KörnyezetvédelemErdőirtás! Ki bánja?Környezetvédelem

Az eltelt több mint 30 évben a Stockholmi és az azt követő környezetvédelmi konferenciákon megfogalmazott feladatok megoldásában csak részeredményeket ért el a világ, mert a jelentkezett újszerű ártalmak és veszélyek egyben súlyos társadalmi gondként kapcsolódtak a különböző berendezkedésű államokban a termelés és a fogyasztás kialakult módjához, a fokozódó urbanizációhoz, a demográfiai robbanáshoz, a súlyosbodó élelmezési, energiaellátási és hulladékkezelési feladatokhoz. Az eredmények között könyvelhetjük azonban el, hogy napjainkban a környezetvédelem eszméje globális jellegűvé válik és ehhez kapcsolódóan az egyes emberek környezettudatos életmód szemlélete is lassan kialakulóban van.

Felismerte a világ, hogy hosszú időre, tekintélyes anyagi és szellemi ráfordításra van szükség ahhoz, hogy a kialakult káros hatásokat csökkenteni, illetve később eliminálni lehessen.

Környezetvédelmi világnap - graffiti verseny

2011. június 5-én a Gödör Klub megrendezi az első Gödör-3G Graffiti Jamet az Erzsébet téren. A graffiti versenyre a Környezetvédelmi Világnapon kerül sor, ezért a téma a környezetvédelem.

Graffiti versenyGödör - Graffiti verseny 2011Graffiti verseny

A versenyre elsősorban az Erzsébet-téren rendszeresen jelen lévő fiatalok nevezését várja a Gödör. A rendezvény része a 2010 novemberében indult 3G (Gödör 3. Generáció) programnak, amely rendszeres foglalkozások és utcai munka során foglalkozik a közterek és környezet iránti felelősség, együttműködés, empátia, tolerancia értekeinek átadásával főként a 13-20 éves korosztály körében. A program célja, hogy jogok és kötelességek egyensúlyba helyezésével társadalmi egyezségek kötésére szocializálja az új generációt, valamint teret adjon az értelmes szabadidő eltöltésére és a kulturált szórakozás formáinak térnyerésére.

Az első 3G-Gödör graffiti versenyen a „3. generáció” környezetvédelemmel kapcsolatos gondolataira, ötleteire, valamint annak utcai művészeti formában, művészi fokú megjelenítésére kíváncsi a Gödör stábjából szakértők bevonásával összeállt zsűri. A kiválasztott 10 versenyző június 5. 14.00-19.00 között készíti el alkotásait a parkban e célra kijelölt felületeken. A legjobbak közönségszavazat alapján díjazásban részesülnek! [www.godorklub.hu]